Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нафтогаз відповів на нові претензії Газпрому у понад $5 млрд

  • 18.01.2017, 15:42
  • 887

Українська компанія не має наміру оплачувати цей рахунок до рішення Стокгольмського арбітражу.

НАК "Нафтогаз України" підтвердив отримання від ПАТ "Газпром" рахунки на $5,3 млрд за газ, який не замовляв і не отримував в 2016 році. Тому українська компанія не має наміру оплачувати цей рахунок до рішення Стокгольмського арбітражу, йдеться у повідомленні прес-служби компанії, передає УТ.

"В обґрунтуванні до рахунку "Газпром" посилається на норму "бери-або-плати". "Нафтогаз" не планує оплачувати цей рахунок до прийняття рішення арбітражним судом питання, чи має застосовуватися положення контракту "бери-або-плати", — зазначили в "Нафтогазі".

В "Нафтогазі" також повідомили, що протягом 2016 року компанія неодноразово заявляла про свою готовність придбати природний газ у "Газпрому" на умовах, які застосовувалися до закупівель газу у цього постачальника в 2014 і 2015 роках, з підписанням відповідних доповнень до контракту.

"Газпром" відмовився від підписання таких доповнень в 2016 році, не аргументуючи свою відмову, що дає додаткові підстави стверджувати про необґрунтованість вимог "Газпрому", - підкреслили в НАК.

Схожі новини