Передплата 2024 ВЗ

Художник Борис Михайлов представить Україну на 57-й Венеційській бієнале

  • 18.01.2017, 13:32
  • 814

Художник Борис Михайлов представить Україну на 57-й Венеційській бієнале. Його проект під назвою «Парламент» присвячений темі взаємодії фотографії зі ЗМІ.

У своїй виставці Михайлов торкнеться проблеми розпаду зображення у сучасних фотографів. Окрему увагу відомий у всьому світі фотограф приділить взаємодії аналогових і цифрових способів створення образів. Доповнять експозицію роботи молодих українських художників, передає Захід.нет.

Кураторами українського павільйону в цьому році стали Пітер Дорошенко, виконавчий директор некомерційного музею сучасного мистецтва Далласа, який вже обіймав цю посаду в 2007 та 2009 роках, та Лілія Куделя, яка очолює відділ зовнішніх комунікацій в київському музейному комплексі «Мистецький Арсенал».

Український художник Борис Михайлов є лауреатом однієї із найпрестижніших премій у галузі сучасного мистецтва, Kaiserring, також він є членом Академії візуальних мистецтв у Берліні. Також його роботи були представлені на 5-ій та 25-ій Маніфесті, 12-ій Сіднейській бієнале та 54-ій Венеціанській бієнале.

Михайлов народився у Харкові. Інженер за освітою, у 1966 році він мав зробити короткий фільм про завод, де він працював. Коли він використав камеру, щоб зробити фотографії оголеної натури, його звільнили. З того часу Михайлов повністю присвятив себе фотографії.

Сьогодні його називають одним з найзнаменитіших «літописців радянського та пост-радянського суспільства».

Минулого року Борис Михйлов очолив рейтинг Forbes, у якому видання назвало фінансово найуспішніших українських художників.

Венеційська бієнале (Biennale di Venezia) - одна з провідних виставок сучасного мистецтва, що проходить щодва непарні роки у Венеції, Італія. Україна бере участь у Венеційській бієнале із 2001 року. 57-а Міжнародна виставка мистецтв La Biennale di Venezia відбудеться 13 травня — 26 листопада 2016 року.

Схожі новини