Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Ліхтенштейні пообіцяли запровадити "безвіз" для українців відразу після ЄС

  • 18.01.2017, 10:08
  • 721

Відповідну заяву зробив Наслідний принц Ліхтенштейну.

Президент України Петро Порошенко зустрівся із Наслідним принцом Алоїзом Ліхтенштейнським. Про це повідомили в прес-службі глави держави, передає УТ.

«Це історична зустріч у відносинах між нашими державами, оскільки до цього не було контактів на найвищому рівні. Це має стати стимулом для активізації двосторонніх відносин», - підкреслив Порошенко.

Він подякував за принципову позицію Ліхтенштейну у реагуванні на порушення Росією територіальної цілісності України, включаючи приєднання до санкцій ЄС, підтримку відповідних резолюцій в рамках ООН. Порошенко також відзначив активну участь Ліхтенштейну у подоланні гуманітарних наслідків російської агресії, фінансову участь у будівництві захисного саркофагу над 4-м енергоблоком ЧАЕС, а також у підтримці реформ в Україні.

«Сторони також обговорили шляхи активізації торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між країнами. Наслідний принц Ліхтенштейну повідомив, що його країна запровадить безвізовий режим для українських громадян одразу після аналогічного рішення Європейського Союзу», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Схожі новини