Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тереза Мей назвала ключові принципи виходу Великої Британії з ЄС

  • 18.01.2017, 08:10
  • 655

За словами прем’єрки, Brexit не означає, що Велика Британія прагне до ізоляції і хоче розпаду ЄС.

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виклала основні принципи виходу країни зі складу Євросоюзу. Про це вона розповіла під час виступу у Лондоні 17 січня. Журналісти Сара Янг, Елізабет О'Лірі і Пол Сендл виклали основні тези її промови у статті для Reuters.

За словами Мей, Велика Британія покине єдиний європейський ринок.

«Ця угода повинна забезпечити найбільш вільну торгівлю товарами і послугами між Великою Британією та країнами Євросоюзу. Вона повинна дати британським компаніям максимальну свободу торгівлі та операцій в рамках європейського ринку і дозволити європейським компаніям ті ж можливості у Великій Британії», - наголосила прем’єрка.

Вона також заявила, що Велика Британія не прагне до часткового або асоційованого членства.

«Я хочу, щоб Велика Британія вийшла з цього періоду змін більш сильною, більш справедливою, більш єдиною і більш орієнтованою на зовнішній світ, ніж коли-небудь раніше. Я хочу, щоб ми були безпечною, процвітаючою, толерантною країною, магнітом для міжнародних талантів» - зазначила Мей.

Що стосується інвестицій в економічну інфраструктуру, то Мей наголосила, що в уряду є «план для країни».

«Ось чому, по мірі того, як ми будемо усувати дефіцит, ми будемо дотримуватися збалансованого підходу, інвестуючи в нашу економічну інфраструктуру, оскільки це може змінити потенціал зростання нашої економіки та підвищити якість життя людей по всій країні», - запевнила прем’єр-міністр.

За її словами, Brexit повинен означати контроль іміграції.

«Brexit повинен означати контроль кількості людей, які приїжджають у Велику Британію із Європи, і це те, що ми здійснимо. Ми хочемо гарантувати права громадян Євросоюзу, які вже живуть у Великій Британії, а також права британських громадян у державах-членах ЄС так швидко, як зможемо», - наголосила Мей. Вона також акцентувала увагу на тому, що Brexit не означає, що Велика Британія прагне до ізоляції і хоче розпаду ЄС.

«Результат референдуму не був рішенням про ізоляцію від світу, тому що культура Великої Британії глибоко інтернаціоналістська. Ми - європейська країна і пишаємося нашою спільною європейською спадщиною. Але ми завжди були країною, яка дивилася за межі Європи, в інший світ. Саме тому ми є однією з найрізноманітніших у расовому відношенні країною Європи. Наше рішення не завжди розуміють наші друзі і союзники в ЄС, і багато хто побоюється, що це початок великого розпаду Євросоюзу. Але дозвольте мені висловитися ясно. Я не хочу, щоб це сталося. Це не було б в інтересах Великобританії, Британія абсолютно зацікавлене в успіху Євросоюзу», - підсумувала Мей.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень