Передплата 2024 «Добра кухня»

Держкіно заборонило показ ще 18 російських фільмів

  • 17.01.2017, 20:51
  • 1 523

Була скасована державна реєстрація.

Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на фільми та телесеріали за участю російського актора Яна Цапника, внесеного до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України. Про це повідомляється на сайті Держкіно.

«Рішення було прийняте відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію», пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року № 1315, наказу Міністерства культури України від 30.12.2016р № 1275 «Про доповнення (оновлення) Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби Безпеки України», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, Держкіно скасувало державну реєстрацію та визнало недійсними прокатні посвідчення, видані на 18 фільмів та телесеріалів. З-поміж них — фільм «Привіт, дурники!», «Під зливою куль», «Вагома причина для вбивства», «Братство десанту» та інші.

Нагадаємо, 22 квітня в Україні набули чинності зміни до закону "Про кінематографію", згідно з якими забороняється демонстрація російських фільмів, не лише відзнятих після 1 січня 2014 року, але й показаних після цієї дати.

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко повідомив, що в Україні обмежено показ 579 російських художніх фільмів і серіалів. Раніше Держкіно оприлюднило перелік із 544 заборонених фільмів та серіалів.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини