Передплата 2024 «Добра кухня»

У МЗС України назвали заяви Ле Пен нікчемними

  • 17.01.2017, 16:03
  • 1 035

В українському відомстві наголосили, що Франція офіційно засудила окупацію Криму.

Міністерство закордонних справ України висловило обурення черговими висловлюваннями Марін Ле Пен щодо Криму. Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС України.

У заяві наголосили, що твердження такого роду є нікчемними як з історичного, так і з правового погляду.

"Франція та уся міжнародна спільнота висловили підтримку територіальній цілісності України і засудили незаконну окупацію Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та м.Севастополя та серйозні порушення прав людини на окупованих територіях", - заявили українські дипломати.

"Підтримка окупації Криму та визнання його анексії — це не лише зневажання Статуту ООН та основоположних принципів міжнародного права, але й стимулювання держави-окупанта до подальших злочинних дій стосовно місцевого населення" - зазначено у коментарі.

"Висловлювання будь-якого відповідального політика та кандидата на посаду Президента мають ґрунтуватися на повазі до міжнародного права, суверенітету та територіальної цілісності інших держав, а не слугувати інтересам третьої сторони, яка здійснює політику агресії та окупації", — відповіли кандидатці на посаду Президента Франції Марін Ле Пен.

Нагадаємо, 17 січня Ле Пен зробила чергову скандальну заяву щодо окупованого Росією Криму. Раніше Служба безпеки України прокоментували заяву Ле Пен про анексію півострова.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень