Передплата 2024 ВЗ

В одному з трамваїв Львова діятиме електронний квиток

  • 17.01.2017, 18:52
  • 1 548

ПриватБанк запустив у Львові перший в Україні пілотний проект оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронних квитків.

Як повідомив Tvoemisto.tv Антон Лягушкін, із 18-го січня пасажири львівського трамвая №8 зможуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд смартфоном.

Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 і сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у трамваї. «Від завтра пасажири вже зможуть скористатися додатком. Необхідні QR-коди будуть», — додав Антон Лягушкін.

Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» прямо в смартфоні та показати кондукторові чи контролеру.

«Ми починаємо впровадження в Україні технології електронних квитків, яка зручна та зрозуміла більшості пасажирів, а головне, ідеальна з точки зору безпеки, — зазначає керівник роздрібного бізнесу ПриватБанку Олексій Шабан. — Значна перевага цієї технології в тому, що вона не вимагає величезних витрат на інфраструктуру й модернізацію міського транспорту».

Звичайні квитки також можна буде придбати у водія або ж на зупинках транспорту.

Додамо, що нову технологію електронного квитка в громадському транспорті можна запустити у будь-якому українському місті за один-два дні, оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів. Міському транспортному підприємству досить розмістити стікери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Схожі новини