Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рада ухвалила закон щодо удосконалення містобудівної діяльності

  • 17.01.2017, 15:04
  • 1 690

Таким чином депутати розраховують побороти "самочинне будівництво".

Векрховна Рада прийняла у другому читанні і в цілому законопроект 4733-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності". Таке рішення підтримали 238 народних депутатів.

"Цей законопроект, який пропонується сьогодні до другого читання, дасть фактично 85% об'єктів будівництва, а це житлові споруди, господарські споруди, складські приміщення площею до 1 300 м кв. будувати за заявним принципом. Тобто направив відповідну заяву - можна починати будувати. З іншого боку, складні об'єкти будуть потребувати перевірки і будуть будуватися після надання відповідного дозволу", - сказав перший заступник голови комітету ВР України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Дмитро Андрієвський.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що необхідність його прийняття спричинена тим, що на практиці все частіше трапляються випадки, недобросовісні забудовники з метою отримання права на виконання будівельних робіт за декларативним принципом занижують категорію складності об’єктів з IV до ІІІ категорії, при цьому, свідомо уникаючи перевірок достовірності документів, зазначених у таких деклараціях.

Законопреокт передбачає скасування визначення категорії складності об’єктів будівництва та внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері містобудівної діяльності, які передбачають заміну процедури реєстрації декларації на здійснення будівництва та прийняття в експлуатацію об’єктів із середнім та значним класом наслідків (відповідальності) на підставі дозволу на виконання будівельних робіт та сертифікату відповідно, а об’єктів із незначними класами наслідків (відповідальності) — на підставі повідомлення.

Джерело: Телеканал 112

Схожі новини