Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Литва планує звести на кордоні з Росією стіну

  • 14.01.2017, 19:03
  • 1 152

Влада Литви вперше за весь період незалежності виділяє близько 3,6 млн євро на будівництво фізичної стіни на кордоні.

У 2017 році Литва має намір побудувати стіну на кордоні з Калінінградською областю, РФ, для захисту від контрабандистів та нелегальних мігрантів, повідомив міністр внутрішніх справ країни Еймутіс Місюнас.

Влада Литви вперше за весь період незалежності виділяє близько 3,6 млн євро на будівництво фізичної стіни на кордоні.

"Цих коштів має бути достатньо. Поруч з парканом буде встановлена сучасна система спостереження, на неї кошти планують знайти у наступному році", — сказав Місюнас в інтерв'ю Lietuvos žinios.

За словами Місюнаса, паркан на кордоні з Калінінградською областю — це "знак, що сусідню державу ми розцінюємо як агресора".

"Такий паркан не зупинить танки та іншу військову техніку, але він покаже, що ми, сподіваючись на поліпшення відносин з Росією, оцінюємо ситуацію реально. Ми робимо все, щоб знизити загрози, які представляє Росію", - заявив представник парламентського Комітету з нацбезпеки і оборони Раса Юкнявічене.

Паркан побудують на ділянці 135 км - від Віштітіса до Німану (де перетинаються кордони Польщі, Литви та Росії). Подібні огорожі на кордоні з Росією планують також встановити Латвія і Естонія.

Джерело: DELFI

Схожі новини