Передплата 2024 «Добрий господар»

На маріупольському напрямку відбулись зіткнення з диверсантами бойовиків

  • 14.01.2017, 17:24
  • 1 149

На маріупольському напрямку в Донецькі області відбулося два бойових зіткнення між силами українських військових та диверсійно-розвідувальними групами бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО у мережі Facebook.

Згідно з повідомленням Штабу, що ввечері 13 січня у напрямку села Трудівського бойовики обстріляли позиції українських підрозділів з великокаліберного кулемета та АГС. Загалом було зафіксовано вісім розривів.

«Під прикриттям вогню в бік українських військових висунулась ворожа ДРГ складом до семи осіб, але під натиском вогню наших воїнів бойовики вимушені були відійти. Вже за кілька хвилин українські спостерігачі виявили черговий вихід ДРГ противника. Командування українських сил прийняло рішення щодо блокування диверсантів силами резервних груп, в ході чого сталося бойове зіткнення з групою незаконних збройних формувань», — йдеться у повідомленні Штабу.

Внаслідок зіткнення один з бойовиків отримав важке поранення і загинув, решта відійшла. Тіло загиблого бойовика евакуйовано силами українських військових.

Повідомляється, що при ньому виявлені документи, які «підтверджують його причетність до незаконних збройних формувань».

Водночас у напрямку населеного пункту Петрівське був здійснений вихід другої ДРГ бойовиків.

«За три хвилини розвідувальна група ворога чисельністю п’ять осіб розпочала обстріл українських позицій. Після її наближення на дистанцію ефективного вогневого ураження по диверсантам противника було відкрито вогонь зі стрілецької зброї», — повідомляє Штаб АТО.

За результатом бою РГД бойовиків відійшла у зворотньому напрямку. Зазнаається, що бойовики зазнали втрат, проте Штаб АТО не дає інших уточнень. З боку українських військових втрат немає.

Схожі новини