Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ виявила велику мережу продажу підробленого алкоголю на Запоріжжі

  • 14.01.2017, 11:13
  • 963

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) та працівники прокуратури викрили велику мережу з торгівлі фальсифікованою горілкою у Запорізькій області.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Як зазначається, правоохоронці встановили, що менеджмент компанії, яка займається оптовою торгівлею алкогольною продукцією, разом з легальним алкоголем реалізовував фальсифікат. «Контрафакт ділки поставляли в торгові точки по всій території області. Зловмисники щодня реалізовували до двох тисяч літрів фальсифікованого алкоголю», - повідомили у прес-центрі СБУ.

Обшуки проводилися в Запоріжжі, Мелітополі і Бердянську, в результаті виявлено майже 20 тис. пляшок контрафактної горілки і тисяча літрів спирту, виробник якого поки невідомий.

Як повідомлялося, восени минулого року від отруєння фальшивою горілкою, яку робили в Харківській області, загинули 65 людей. Співробітники спецпідрозділу «Альфа», харківської прокуратури та податкової міліції затримали організаторів виготовлення сурогатного алкоголю, через який загинули понад три десятки людей. Тоді вони вилучили понад чотири тонни технічного спирту та обладнання для виготовлення сурогату. Зараз ДФС разом з правоохоронцями відпрацьовують не тільки канали, по яких завозили спирт, але і місця продажу продукції, яку встигли розповсюдити по Україні.

Пізніше перший заступник голови ДФС України Сергій Білан повідомив, що метанол, з якого в Харкові робили сурогатний алкоголь постачали з підприємства у Сєвєродонецьку Луганської області, а туди спирт потрапляв з Росії.

Схожі новини