Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Львова привезли на відпочинок півтисячі дітей Донбасу

  • 14.01.2017, 09:58
  • 1 179

Потяг дружби привіз до Львова півтисячі дітей із Донецької та Луганської областей.

Тут вони відпочинуть від війни, відвідають музеї, познайомляться із галицькими традиціями святкування різдвяних свят, позмагаються за встановлення рекорду України.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла представник благодійного фонду, який організував поїздку, Марина Кузьмин.

«Наш фонд уже четвертий рік поспіль організовує такі поїздки для дітей із так званої сірої зони АТО - із Волновахи, Новоайдара, Лисичанська. Ці хлопчики і дівчатка справді відчули жах війни. Тут, на заході, вони відпочинуть від звуків вибухів ... поринуть у святковий дух Галичини, зігріються теплом привітних осель», - зазначила Кузьмин.

За її словами, різдвяну подорож діти розпочали 11 січня. Потяг, який для них спеціально призначила «Укрзалізниця», спочатку доставив школярів на екскурсію до Києва, а за добу привіз до Львова. Тут для них проводитимуть екскурсії одразу 20 екскурсоводів.

Школярі побувають також і в засніжених Карпатах. Завтра їх зустрінуть у містечку Хирів, що на Старосамбірщині. Там для гостей готують вертепи, а заколядувати на концерті в їхню честь приїде гурт з Польщі.

Читайте також: Сьогодні ще в Карпатських горах, а завтра - вже у Відні

Як зазначила Кузьмин, благодійну акцію підтримали представники Книги рекордів України. Вони зареєструють рекорд — виготовлений маленькими мандрівниками найбільший герб України, зроблений зі снігу.

Схожі новини