Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Нацполіція завершила розслідування перестрілки в Княжичах

  • 13.01.2017, 15:19
  • 1 116

За словами заступника голови Нацполіції, сьогодні або в понеділок буде дисциплінарний наказ про заходи, які будуть вжиті Нацполіцією.

Національна поліція України завершила службове розслідування інциденту в Княжичах у Київській обл., в результаті якого загинули п'ять правоохоронців. Про це повідомив заступник голови Нацполіціі Олександр Вакуленко.

"У Нацполіціі завершено службове розслідування Можливо, сьогодні або в понеділок буде дисциплінарний наказ про заходи, які будуть вжиті Нацполіцією", - сказав він.

Вакуленко також нагадав, що розслідуванням події займається Генеральна прокуратура.

Нагадаємо, у ніч на 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району на Київщині під час спецоперації із затримання банди грабіжників трапилася перестрілка між працівниками поліції та державної служби охорони. Унаслідок інциденту загинули п'ятеро правоохоронців — Віталій Валецький, Юліан Рудько, Олександр Маніца, Євген Куртєв, Сергій Орлов.

За офіційною версією МВС, група затримання карного розшуку та спецпідрозділу КОРД нібито вичікували в покинутому будинку грабіжників, коли в одному з будинків спрацювала сигналізація. На місце приїхав наряд Держслужби охорони, який затримав поліцейських, прийнявши їх за грабіжників. Група захоплення КОРД нібито вирішила, що працівників розвідки захопили злочинці. Після цього сталася перестрілка, внаслідок якої загинули двоє працівників держслужби охорони, двоє поліцейських-розвідників і співробітник спецпідрозділу КОРД.

У Генеральній прокуратурі України заявили, що першими відкрили вогонь по колегах поліцейські з Корпусу оперативно-раптової дії.

При цьому грабіжники, почувши стрілянину, відмовилися від своїх планів і виїхали на двох Toyota Land Cruiser 200 в сторону Києва. Однак згодом їх затримали оперативники. Як повідомив повідомив в.о. керівника Національної поліції Вадим Троян, банда займалася розбійними нападами та пограбуваннями населення під прикриттям правоохоронних органів.

Прокуратура кваліфікувала загибель поліцейських в Княжичах як "умисне вбивство".

Наразі суд обрав запобіжні заходи вісьмом учасникам банди в Княжичах.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини