Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Курц: "Австрія в ОБСЄ "просуватиме" розширення місії на Донбасі"

  • 12.01.2017, 17:45
  • 756

У період головування Австрії в Організації з безпеки та співробітництва в Європі особливу увагу буде приділено зміцненню і розширенню діяльності Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Про це заявив голова МЗС Австрії Себастьян Курц, окреслюючи в четвер у Відні пріоритети свого головування, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У рамках нашого головування основну увагу буде сфокусовано на тому, щоб підтримувати поточну роботу Спеціальної моніторингової місії в Україні та надалі її розширювати", - сказав Курц.

Керівник австрійського МЗС оцінив вагомий внесок Тристоронньої Контактної групи ОБСЄ і хорошу роботу спеціального представника посла Мартіна Сайдіка.

Щодо своєї нещодавньої поїздки на Донбас на посаді діючого голови ОБСЄ дипломат зазначив, що знайомство з ситуацією на місці переконало у необхідності цієї структури для покращення життя населення, для заспокоєння ситуації та моніторингу, особливо в умовах постійного порушення перемир'я.

В цілому Австрія, за словами її представника, з одного боку докладатиме конкретних зусиль для розрядки існуючих конфліктів у регіоні, з іншого - продовжить обговорення питання про те, як краще запобігати конфліктам у регіоні ОБСЄ.

Курц підкреслив, що немає військового рішення конфліктів на території ОБСЄ, для їх вирішення необхідні діалог та довіра, відродити які Австрія намагатиметься під час свого головування.

Схожі новини