Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Комісія рекомендувала звільнити київського суддю, який заарештував автомайданівця

  • 12.01.2017, 10:19
  • 653

Віктор Дубас у 2014 році ухвалив рішення про арешт Андрія Шминдюка, якого затримав "Беркут".

Колегія Вищої кваліфікаційної комісії суддів рекомендувала звільнити суддю Дарницького райсуду Києва Віктора Дубаса, який у 2014 році заарештував побитого "Беркутом" активіста Автомайдану. Про це йдеться в оприлюдненому в середу повідомленні прес-служби ВККС.

"Розглянувши звернення голови ГО "Майдан-Громадський Контроль" Колбанцева Комісія вирішила направити подання про звільнення з посади судді Дарницького районного суду міста Києва Дубаса Віктора Анатолійовича", - сказано у тексті.

В інформації зазначається, що Дубас у січні 2014 року ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для Андрія Шминдюка, затриманого співробітниками спецпідрозділу МВС України "Беркут".

Нагадаємо, Вища рада юстиції призначила розслідування щодо суддів Шевченківського райсуду Києва Світлани Гайдук, Дмитра Кравця, Наталії Сіромашенко, суддів Солом'янського райсуду Андрія Макухи і Марини Лозинської, судді Деснянського райсуду Олексія Панасюка, суддів Дніпровського райсуду Владислави Макарчук та Миколи Чауса, судді Оболонського райсуду Віталія Литвинова , Святошинського райсуду — Володимира Макаренка, Дарницького райсуду — Сергія Пойди, Окружного адмінсуду — Богдана Саніна, суддів Київського апеляційного адмінсуду Ігоря Лічевецкого та Володимира Мельничука, які заарештовували учасників євромайдану і забороняли акції в центрі Києва.

Тимчасова спеціальна комісія вирішила, що судді Санін, Мельничук та Лічевецький мають бути звільнені за порушення присяги (рішення від 24 вересня 2014 року № 4/02-14). Вони оскаржили таке рішення. Згодом Володимир Мельничук пройшов кваліфікаційне оцінювання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України і отримав право продовжувати роботу.

Джерело: Тиждень.ua