Передплата 2024 «Добра кухня»

На Луганщині прокуратура розслідує справу білоруса, який воював на боці "ЛНР"

  • 11.01.2017, 20:16
  • 1 161

Нині проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин та можливих очевидців події.

На Луганщині прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина Білорусі у збройному формуванні під час бойових дій в зоні АТО. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Луганської області.

"Новоайдарським відділом Сєверодонецької місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина Білорусі у складі не передбачених законом збройних формувань, що призвела до загибелі людей (ч. 5 ст. 260 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у ЗМІ з’явилася інформація щодо можливої участі громадянина Білорусі у збройному конфлікті в зоні АТО. В оприлюдненому інтерв’ю він розповів, що з вересня 2014 року по листопад 2016 року брав участь у незаконному збройному формуванні у складі батальйону "Русь" та безпосередньо у бойових діях в районі міста Щастя та селища Велика Гора.

Нині проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин та можливих очевидців події. Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні перебуває на контролі прокуратури області.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини