Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд залишив під вартою екс-заступника голови Нафтогазу Кацубу

  • 11.01.2017, 19:19
  • 1 043

Колишній посадовець пробуде в СІЗО щонайменше до 17 січня.

Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього заступника голови Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Олександра Кацубу до 17 січня. Про це повідомив його адвокат Юрій Іващенко, передають "Українські новини".

"Сьогодні суд відхилив нашу апеляцію і залишив запобіжний захід у вигляді утримання Кацуби під вартою до 17 січня", - сказав він.

Адвокат також зазначив, що захисники екс-заступника голови "Нафтогазу" вже ознайомилися з усіма 92 томами справи, а сам Кацуба на даний момент прочитав тільки половину.

Іващенко також підтвердив інформацію генерального прокурора Юрія Луценка, що сторона захисту ініціювала укладення угоди зі слідством. У той же час процедуру обговорення умов угоди зі слідством, за словами адвоката, ще не розпочато.

Як відомо, раніше в Генпрокуратурі заявили про готовність екс-заступник голови "Нафтогазу" Кацуби співпрацювати зі слідством.

Як відомо, 17 червня 2016 року слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із клану Кацуб Олександра. Його підозрюють у привласненні 449,9 млн гривень підприємства. У жовтні Голосіївський райсуд Києва продовжив утримання під вартою екс-заступника голови "Нафтогазу" Олександра Кацуби до 2 грудня 2016 року з можливістю внести заставу в розмірі 450 млн грн. 25 листопада суд вдруге продовжив Кацубі арешт ще на 2 місяці.

Джерело: Українська правда

Схожі новини