Передплата 2024 «Добрий господар»

Генштаб: "Призов офіцерів запасу залежатиме від кількості звільнених контрактників"

  • 11.01.2017, 18:59
  • 1 060

Ухвалення рішення про призов людей, які закінчили навчання на військовій кафедрі у навчальних закладах України, залежатиме від кількості звільнених військових-контрактників та показників прийому на військову службу за контрактом осіб у добровільному порядку.

Про це повідомляє УНІАН.

«До цієї служби будуть залучатись громадяни України, які закінчили військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу, віком до 43 років, які не проходили військову службу та придатні до проходження такої служби строком на 18 місяців», — заявив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марк Андрусяк.

За його словами, остаточне рішення про призов буде прийнято після того, коли будуть отримані реальні показники звільнення тих громадян, які набули право на звільнення відповідно до закону, і будуть враховані прогнозовані показники прийняття на військову службу за контрактом у добровільному порядку.

«Тоді можна буде робити певні висновки та приймати відповідні рішення», — зазначив Андрусяк.

Крім того він додав, якщо рішення про призов офіцерів запасу буде прийнято, то вони пройдуть спеціальні курси підготовки терміном до трьох місяців, залежно від спеціальностей.

Схожі новини