Передплата 2024 «Добра кухня»

Родичів екс-генсека ООН Пан Гі Муна звинуватили у корупції

  • 11.01.2017, 19:32
  • 1 023

У США братові і племінникові колишнього генерального секретаря ООН Пан Гі Муна висунули звинувачення в корупції, відмиванні грошей і змові з метою підкупу державного чиновника.

Родичів екс-генсека звинувачують в спробі дати хабар посадовій особі з неназваної країни Близького Сходу, аби вмовити його придбати комплекс будівель на державні гроші, пише BBC.

Повідомляється, що племінник Пан Гі Муна був заарештований і пізніше вийшов під заставу в 250 тисяч доларів. Його батька — брата екс-генсека — заарештовувати не стали.

Прокурори стверджують, що на початку 2013 року південнокорейська будівельна фірма Keangnam, у якій брат колишнього очільника ООН Пан Гі Сан був менеджером, для покриття боргів вирішила продати будівельний комплекс Landmark 72 у В'єтнамі.

У 39-сторінковому обвинувальному висновку говориться, що Пан Гі Сан і його син, агент з нерухомості в нью-йоркському Манхеттені, розраховували отримати багатомільйонну комісію з угоди про продаж на суму до 800 млн доларів.

За матеріалами справи, вони виплатили мільйони доларів в якості хабарів і намагалися скористатися впливом своєї сім'ї, щоб переконати чиновника організувати покупку комплексу на гроші державного фонду добробуту.

У свою чергу, Пан Гі Муна стверджує, що не знає про обставини звинувачень проти його родичів.

Нагадаємо, Пан Гі Мун обіймав посаду генерального секретаря ООН з 2007 до 2016 року. Його наступником став колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніо Гутьєрреш, який вступив на посаду з 1 січня 2017 року.

Схожі новини