Передплата 2024 «Добра кухня»

Майже 20 країн запропонували відсторонити спортсменів із РФ від змагань

  • 11.01.2017, 14:17
  • 840

Російським спортсменам, які пройшли допінгову перевірку можуть дозволити змагатися під нейтральним прапором.

Національні антидопінгові організації (NADO) з 19 країн закликали усунути російських спортсменів від участі у всіх міжнародних змаганнях, а також відібрати у РФ право на проведення змагань. Про це повідомляє Reuters.

Представники 19 країн пропонують відсторонити РФ від участі в змаганнях до тих пір, поки антидопінгові організації у країні не будуть працювати у відповідності з міжнародними нормами. Російським спортсменам, які пройшли перевірку можуть дозволити змагатися під нейтральним прапором.

Заяву підписали представники Австрії, Бельгії, Канади, Хорватії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Ірландії, Японії, Нідерландів, Польщі, Словенії, Іспанії, ПАР, Швеції, Швейцарії та США.

Раніше повідомлялось, що колишній тренер жіночої збірної Росії з біатлону, німець Вольфганг Піхлер закликав усунути російську команду від участі в зимових Олімпійських іграх в Південній Кореї в 2018 році.

Нагадаємо, біатлоністи трьох країн вирішили бойкотувати етап Кубка світу в російській Тюмені. У результаті союз біатлоністів РФ відмовився від проведення змагань. Також Росію позбавили права проведення юнацького і молодіжного чемпіонатів світу з біатлону.

Крім того, IBU відкрив справу стосовно Союзу біатлоністів Росії і 29 спортсменів на основі доповіді комісії WADA (Всесвітнє антидопінгове агентство) про прийом допінгу російськими спортсменами.

Джерело: Новое время

Схожі новини