Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Лапшинська дітвора колядувала на... парти 

  • 11.01.2017, 08:17
  • 1 108

До завершення навчального року ще далеко, а дев’ятикласники Лапшинської школи на Бережанщині вже думають про випускний подарунок для рідної школи. Готувати його почали у  Святвечір...

Лапшинська дітвора колядувала на... парти 
Лапшинська дітвора колядувала на... парти 

Відразу після того, як повечеряли у колі сім’ї, школярики переодягнулися у героїв вертепного дійства і пішли з виставою від хати до хати. Вирішили, що заколядовані кошти витратять на те, щоб підремонтувати парти для своїх наступників і оновити штори у класних приміщеннях. За якихось три години, коли обійшли півсела, благодійна скарбничка юних лапшинців поповнилася на 1360 грн.

- Хоча надворі був великий мороз і личка дітей аж палали, вони не відчували холоду, - розповіла кореспондентові «Високого Замку» Наталія Мисак, бабуся Романа Кравця, який колядував з однокласниками. - Усіх зігрівав азарт, бажання втілити задуману справу.

Дев’ятикласники вирішили, що колядуватимуть стільки, щоб назбирати потрібну суму. Якщо не вистачатиме грошей, зароблять їх іншими благодійними акціями, але обов’язково зроблять для рідної школи гарний презент.

Фото Антоніни МІЗЮК. Тернопільська область

Схожі новини