Передплата 2024 ВЗ

Уряд обмежив повноваження правління Нафтогазу

  • 10.01.2017, 19:51
  • 1 110

Згідно з документом, до виключної компетенції наглядової ради тепер належить попереднє узгодження рішень правління щодо діяльності компаній, акціонером яких є «Нафтогаз».

Кабінет міністрів України затвердив нову редакцію статуту Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», яка передбачає обмеження повноважень правління компанії на користь наглядової ради. Про це йдеться в постанові уряду № 1044 від 14 грудня 2016 року.

Згідно з документом, до виключної компетенції наглядової ради тепер належить попереднє узгодження рішень правління щодо діяльності компаній, акціонером яких є «Нафтогаз» («Укртрансгаз», «Укргазвидобування», «Укртранснафта»), в тому числі рішень щодо призначення або усунення керівників і всіх членів правлінь дочірніх компаній.

Крім того, керівники всіх дочірніх компаній «Нафтогазу» тепер в обов'язковому порядку включаються до складу правління холдингу.

Як відомо, НАК «Нафтогаз України» — найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС. Раніше "Нафтогаз України" став асоційованим членом Європейської федерації енерготрейдерів (EFET), до складу якої входить понад сто компаній-енерготрейдерів з 27 країн Європи.

Джерело: УНІАН

Схожі новини