Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Начальник Генштабу ЗСУ анонсував призов офіцерів запасу, які раніше не служили

  • 05.01.2017, 12:40
  • 3 583

Одним із напрямків комплектування штатних офіцерських посад Збройних сил України у 2017 році розглядається впровадження призову офіцерів запасу на військову службу за призовом терміном на 18 місяців.

Про це 4 січня під час наради з керівним складом ЗСУ повідомив начальник Генштабу генерал Віктор Муженко.

«Нам необхідно систематизувати дані про офіцерів запасу, здатних проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тисяч осіб. Це потужний ресурс, який повинен ефективно використовуватися», — зазначив Віктор Муженко.

У Генеральному штабі заявили, що у законодавство внесені всі необхідні зміни, що забезпечують проведення призовів офіцерів запасу.

Так підписаний президентом Петром Порошенком 4 січня закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби» передбачає нову редакцію ч. 3 ст. 119 Кодексу законів про працю, якою гарантується збереження місця роботи, посади і середнього заробітку за працівниками призваними на військову службу за призовом осіб офіцерського складу.

«Після видання відповідного наказу Міністра оборони України, очікується, що на військову службу терміном на 18 місяців, призвуть офіцерів запасу, які свого часу закінчили військові кафедри при вищих навчальних закладах та не проходили військової служби, віком до 43 років», — повідомили у Генштабі ЗСУ.

Також, під час наради Віктор Муженко зазначив, що для якісного комплектування офіцерських посад — як первинних, так і на рівні органів військового управління, мають використовуватися всі можливості, зокрема, прийняття офіцерів запасу на офіцерську службу за контрактом та використання курсів для прискореної підготовки молодших офіцерів з числа сержантів, які мають вищу освіту. При цьому вся система з добору офіцерських кадрів має бути спрямована на забезпечення, в першу чергу, бойових частин.

«Головним пріоритетом кадрової політики Збройних Сил України цього року має стати продовження процесу професіоналізації війська за рахунок якісного комплектування штатних офіцерських посад», — сказав Віктор Муженко.

Схожі новини