Передплата 2024 «Добрий господар»

Маккейн назвав можливі кібератаки РФ "актом війни"

  • 05.01.2017, 11:43
  • 1 039

Сенатор Джон Маккейн назвав "актом війни" можливі кібератаки з боку Росії.

Обраний президент США Дональд Трамп у зв'язку з хакерським скандалом знову піддав сумніву роботу американських спецслужб.

Ймовірні кібератаки з боку Росії на політичні організації США, які могли вплинути на президентські вибори, були "актом війни". Таку заяву зробив у середу, 4 січня, сенатор Джон Маккейн. який 2008 року претендував на посаду президента США від Республіканської партії. "Якщо ви намагаєтеся зруйнувати фундамент демократії, ви рунуєте націю", - додав він. Маккейн уточнив, що не має на увазі щось на кшталт "ядерної атаки". "Я говорю про те, що атака на фундаментальну струкутуру нації, а саме це вони роблять, є актом війни", - цитує політика агентство AFP.

При цьму обраний президент США Дональд Трамп учергове піддав сумніву роботу американських спецслужб стосовно можливих кібератак. Трамп у соціальній мережі Twitter назвав "дуже дивним" те, що брифінг, під час якого мали повідомити подробиці хакерських атак, був відкладений до п'ятниці, 6 січня. Політик припустив, що спецслужбам треба більше часу для збору доказів.

Трамп також послався на нещодавнє інтерв'ю Джуліана Ассанжа, в якому засновник Wikileaks стверджує, що зламати електронну пошту представників Демократичної партії міг навіть "14-річний підліток". Обраний президент США нагадав, що, за словами Ассанжа, спеціалісти Wikileaks не отримували інформації про злами від російської сторони. Ще Трамп оголосив, що проведе 11 січня у Нью-Йорку велику прес-конференцію. Нагадаємо, що його інавгурація відбудеться 20 січня.

Джерело: Німецька хвиля

Схожі новини