Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Мінську затримали Дмитра Дашкевича

  • 01.01.2017, 08:47
  • 1 049

У Мінську в ніч на неділю, 1 січня, були затримані один з лідерів білоруського опозиційного "Молодого фронту" Дмитро Дашкевич та активіст цієї організації Павло Прокопович.

Про це пише DW з посиланням на білоруське агентство БелаПАН.

За даними агентства, затримані їхали на таксі на Жовтневу площу, були затримані в районі Національної академії наук і доставлені в Первомайське РУВС.

Раніше Дашкевич у соціальних мережах закликав своїх прихильників вийти 31 грудня о 23.45 на Жовтневу площу і зустріти Новий рік під біло-червоно-білими прапорами. На момент затримання активістів на площі зібралися близько ста осіб, серед них, за оцінкою видання, багато співробітників спецслужб у цивільному.

З 2005 року Дмитро Дашкевич був співголовою офіційно незареєстрованої "Молодого фронту", а в 2008 році очолив цю молодіжну опозиційну структуру. У 2006 році він був засуджений на 1,5 року за діяльність від імені незареєстрованої організації, правозахисна організація Amnesty International визнала його в'язнем сумління. Після затримання в грудні 2010 року Дашкевич провів у місцях позбавлення волі більше двох з половиною років.

"Молодий фронт" активно підтримав Революцію Гідності в Україні. Після початку війни на Донбасі збирав гроші для білорусів, які воюють в українській армії.

Схожі новини