Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Хорватії звинуватили чиновників у справі про неякісний ремонт винищувачів з України

  • 30.12.2016, 20:30
  • 1 699

Хорватське Управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (USKOK) у п'ятницю, 30 грудня висунуло обвинувачення про одержання хабаря двом громадянам цієї країни.

Про це повідомляє місцева газета Jutarnij List.

Як зазначається, обвинувачення пов'язане з укладенням угоди про ремонт і придбання винищувачів МіГ в українського підприємства «Укрспецекспорт». Одним із обвинувачених є начальник відділу технічного обслуговування і ремонту Авіаційної-технічного інституту, начальник управління матеріально-технічного забезпечення Міноборони Хорватії Йосип Човік, другий - представник української компанії - Івіца Йосипович.

За інформацією видання, USKOK скерував обвинувальний висновок у окружний суд Загреба після розслідування, яке тривало понад дев'ять місяців. Розслідування відбувалося за участю агентства військової безпеки та розвідки і військової поліції. Обвинувачений працівник Міноборони Хорватії був членом експертної комісії, що розглядала питання ремонту двигунів. В обвинувальному висновку сказано, що він попросив €50 тис. хабаря від компаній, які подали заявки на тендер.

Одна з компаній відхилила цю вимогу, а другий обвинувачений, який представляв другу компанію, погодився і заплатив щонайменше €10 тис. двома платежами у січні та лютому 2016 року.

Схожі новини