Передплата 2024 «Добра кухня»

В Івано-Франківську 2 працівників ДФС спіймали на хабарі

  • 30.12.2016, 14:58
  • 1 534

В Івано-Франківську на хабарі 2 тисячі доларів було затримано працівників Державної фіскальної служби України.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Івано-Франківській області ДЗЕ Нацполіції встановили працівників фіскальної служби області, які вимагали неправомірну вигоду від директора товариства, одним із видів діяльності якого є експорт лісу та лісопродукції.

Хабара вимагали 29-річний працівник управління ГУ ДФС в Івано-Франківській області та 41-річний головний державний ревізор-інспектор ОДПІ в Івано-Франківську.

Прокуратура Івано-Франківської області відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

2,5 тисяч доларів хабара вимагали посадовці фіскальної служби від директора ТОВ за непроведення перевірки щодо дотримання вказаним товариством вимог податкового законодавства та невилучення документів щодо здійснення товариством господарської діяльності.

Щоб убезпечити себе, правопорушники залучили в якості посередника місцевого приватного підприємця, який займався збором коштів та передачею їх фіскалам.

В рамках кримінального провадження правоохоронці задокументували факти одержання грошей та передачі їх посадовцям: 500 та 1,5 тисячі доларів.

Після того, як правопорушники розподілили між собою частину обумовленої суми, 1,5 тисячі доларів хабара, їх затримали.

Оперативники УЗЕ в Івано-Франківській області та слідчі обласної прокуратури провели санкціоновані обшуки у помешканнях фігурантів справи. Правоохоронці вилучили гроші, які вони отримали від директора товариства через посередника.

Наразі посадовці обласної ДФС затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Схожі новини