Передплата 2024 «Добра кухня»

Спостерігачі ОБСЄ зафіксували машину «вантаж 200» на кордоні з Росією

  • 30.12.2016, 09:39
  • 842

Місія ОБСЄ зафіксувала на непідконтрольному Україні контрольно-пропускному пункті з РФ машину з написом «вантаж 200» та декілька автомобілів швидкої медичної допомоги.

Про це йдеться у тижневому звіті місії ОБСЄ, яка спостерігала за пунктами Гуково і Донецьк (РФ).

Як розповіли спостерігачі, 21 листопада о 16 години на пункті Донецьк був зафіксований мікроавтобус з українськими номерами, який перетинав кордон з РФ в Україну. Водій був у камуфляжі. На мікроавтобусі був знак «Груз 200» а також надписи «Анубис».

ОБСЄ не змогли ідентифікувати, чи були труни всередині.

22 грудня о 7-20 ранку ОБСЄ побачила в пункті Донецьк мікроавтобус з українськими номерами та написом «Похорон», який перетнув кордон з України в РФ.

Крім того, 21 і 22 грудня ОБСЄ фіксувала декілька «швидких», які приїжджали на КП «Донецьк». Одна прибула з території України 21 грудня, на ній містився напис «реанімація».

22 грудня спостерігачі зафіксували, як «швидка» з номерами «ЛНР» проїхала на територію РФ, а через годину повернулася в Україну.

Спостерігачі помітили 26 грудня людину у камуфляжі, яка несла воєнний рюкзак, а також кейс для транспортування гвинтівки. Людина зайшла на територію пункту пропуску Донецьк та прослідувала до лінії контролю.

Згідно з даними місії з 20 по 27 грудня збільшилась кількість людей у камуфляжі, які перетинали кордон з Росії на окуповані території. Також збільшилась кількість мікроавтобусів, які рухались з РФ на окуповані території.

Зазначимо, що минулого тижня, з 20 по 27 грудня відбувалося загострення на Світлодарській дузі. За даними української розвідки, бойовики зазнали значних втрат.

Схожі новини