Передплата 2024 ВЗ

Путін заявив про початок мирних переговорів у Сирії

  • 29.12.2016, 14:21
  • 812

Президент Росії Путін повідомив про досягнення домовленостей щодо припинення вогню в Сирії і готовність розпочати мирні переговори між урядом Башара Асада і озброєною опозицією.

Про це повідомляє «Интерфакс».

«Щойно прийшло повідомлення про те, що сьогодні кілька годин тому відбулася подія, якої ми не просто довго чекали, але для наближення якої багато працювали», — заявив російський президент на зустрічі з главами міністерств.

Він повідомив про підписання трьох документів, які встановлять мир у Сирії.

«Перший документ між сирійським урядом і озброєною опозицією — про припинення вогню на території Сирійської Арабської республіки. Другий документ — це комплекс заходів щодо контролю за режимом припинення вогню і третій документ — заяву про готовність до початку мирних переговорів по сирійському врегулюванні», — сказав Путін.

Путін зазначив, що досягнуті у Сирії домовленості є результатом роботи Росії, Туреччини та Ірану.

«Дуже велику роботу виконали спільно з партнерами з Туреччини. Ми знаємо, що зовсім нещодавно у Москві відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ Росії, Туреччини та Ірану, де всі три країни взяли на себе зобов'язання не тільки з контролю, а й гарантій мирного процесу врегулювання в Сирійській республіці», — зазначив російський президент.

Путін додав, що домовленості про припинення вогню в Сирії поки що не є міцними.

«Всі досягнуті домовленості, ми це з вами прекрасно розуміємо, вони дуже крихкі, вони потребують особливої ​​уваги і терпіння, професійного підходу до цих питань і постійного контакту з нашим партнерами», — підкреслив він.

Схожі новини