Передплата 2024 «Добрий господар»

Цього року на Львівщині було викрадено 27 авто люкс-класу

  • 29.12.2016, 11:42
  • 1 281

На території Львова та області у 2016 році правоохоронці зафіксували 178 випадків незаконного заволодіння автомобілями.

Повідомив відділ комунікації поліції Львівської області.

Все частіше увагу угонщиків привертають автомобілі люкс-класу. Загалом від початку року на Львівщині таких автомобілів було викрадено 27. Це японські «Хонда - CRV», «Хонда — Акура», «Тойота Лендкрузер Прадо 120», «Тойота РАВ 4» та «Тойота Лендкрузер 200», а також німецькі «БМВ», «Мерседес» та англійські «Рендж Ровер». З них сім автомобілів були розшукані та повернуті власникам.

Також від початку року правоохоронці повідомили про підозру у незаконних заволодіннях автотранспорту 86 особам, з них п’ятнадцятьом суд обрав міру запобіжного заходу - тримання під вартою.

Для порівняння - у 2015 році на території Львівської області сталось 204 незаконних заволодіння автотранспортом, з яких 102 були розкриті.

Шановні водії, аби не стати жертвою автовикрадення, необхідно дотримуватись простих правил. Ніколи не залишайте автомобіль без нагляду із відчиненими дверцятами та ще й і з ключами у замку запалювання. Це може спокусити не лише досвідчених крадіїв, а й тих, кому закортіло просто «покататися». Вночі автомобіль найкраще зберігати на спеціально обладнаній стоянці з охороною або у гаражі. Обладнайте авто сигналізацією, бажано сертифікованою. Також не варта забувати про механічне блокування ручки перемикання передач та педалей. У випадку викрадення авто одразу телефонуйте за номером «102» або звертайтеся до найближчого відділу поліції. Спроби розшукати машину самотужки зазвичай є марними, натомість втрачається час, який правоохоронці могли б використати для пошуку.

Схожі новини