Передплата 2024 «Добра кухня»

У новий рік — без транспортного колапсу!

  • 29.12.2016, 10:40
  • 1 925

Запевняє керівництво управління транспорту.

У новий рік — без транспортного колапсу!
У новий рік — без транспортного колапсу!

31 грудня 2016 року завершуються дії договорів чотирьох перевізників, які обслуговують 46 міських маршрутів. Нового конкурсу на перевезення не оголошено. Тож логічно, що з 1 січня 2017 року у Львові варто очікувати транспортного колапсу. Львів’янам залишається добиратися на роботу та у справах хіба що таксі... З такими побоюваннями виступала на сесії міської ради група депутатів різних фракцій.

Зокрема депутат Львівської міської ради Мирослав Данилків зазначив, що конкурсного комітету на обрання нових перевізників досі не сформовано (чиновники управління транспорту міської ради обіцяли це зробити ще у листопаді. - Авт.), громадських слухань не проведено. Також транспортне управління мерії, каже Мирослав Данилків, має прописати положення про порядок проведення конкурсу. В цьому документі варто передбачити прозоре проведення конкурсу, договір з перевізниками - зі штрафними санкціями (за зрив графіка руху). Штрафувати власника маршруту мають і за те, що випускає на лінію менше автобусів, ніж обіцяв під час конкурсу.

Міський голова Львова Андрій Садовий запевнив, що з нового року з роботою громадського транспорту буде все гаразд. “Хіба що хтось штучно створюватиме нам проблеми, - каже пан Садовий. - Моя позиція незмінна — чим більше у місті комунального транспорту, тим менше проблем із дотриманням графіків. Якщо на конкурс документи подадуть сильні приватні перевізники, які мають достатньо якісних автобусів, будемо розглядати їхні пропозиції. Не допустимо до конкурсу автобуси, які їздять на... трьох колесах”.

Щоб з нового року маршрутки, в яких завершуються договори, працювали у правовому полі, виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про тимчасові договори з перевізниками, які діятимуть до 31 березня 2017 року. Про це повідомив “ВЗ” начальник управління транспорту і зв’язку Львівської міської ради Віктор Щир. “Тимчасові угоди будуть укладені з такими перевізниками, як АТП №1, АТП-14630, «Фіакр» та «Міра і К», - каже пан Віктор. - Оголошення конкурсу на перевезення на 46-и маршрутах буде опубліковано у ЗМІ 5 січня 2017 року. Конкурсна процедура триватиме півтора місяця. З 1 січня 2017 року управління транспорту Львівської міської ради стає юридичною особою. Прийнято рішення, що всі документи щодо конкурсу має підписувати начальник управління транспорту як організатор перевезень у місті”.

Фото автора

Схожі новини