Передплата 2024 «Добра кухня»

Заочний суд над Януковичем завис

  • 28.12.2016, 15:45
  • 1 291

Печерський райсуд оголосив перерву на невизначений термін у розгляді клопотання слідчого військової прокуратури про заочне досудове розслідування щодо колишнього президента Віктора Януковича.

Таке рішення в середу винесла слідчий суддя Христина Тарасюк на клопотання адвоката Віталія Сердюка.

Януковича підозрюють у державній зраді.

"Задовольнити клопотання захисника щодо визначення підсудності з кримінального провадження... Оголосити перерву в засіданні суду на невизначений термін", - сказала вона.

За словами Сердюка, зараз клопотання щодо визначення підсудності розгляду справи Януковича перебуває в Апеляційному суді Києва, де його мають розглянути найближчим часом.

Раніше адвокат екс-президента заявляв про відвід прокурорам, натомість суд відмовив у його задоволенні.

Сьогодні генпрокурор Юрій Луценко заявив журналістам: справа про держзраду Януковича буде в суді не пізніше лютого 2017-го.

"Я не маю права жодним чином впливати на суд. Сподіваюся, що суд прийме єдино можливе законне рішення - згідно з чинним законодавством дозволить процедуру спеціального, простіше кажучи, заочного засудження", - сказав генпрокурор.

За його словами, розслідування наближається до завершення.

"Щойно отримаємо рішення Печерського суду, матимемо можливість закрити слідство, надати стороні захисту матеріали для ознайомлення і не пізніше початку лютого розпочати судовий процес", - прогнозує Луценко.

Джерело: "Укрінформ"

Схожі новини