Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна вирішила ввести антидемпінгове мито на імпорт російських добрив

  • 28.12.2016, 08:57
  • 914

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі (МКМТ) схвалила рішення про введення антидемпінгових мит на імпорт російських добрив.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку (МЕРТ), у вівторок, 27 грудня.

Повідомляється, що МЕРТ дійшов висновку, що при імпорті деяких видів азотних добрив з РФ, мають місце факти демпінгу. Висновки розслідування свідчать про те, що імпорт російських добрив в Україну здійснюється за демпінговими цінами, що завдає шкоди вітчизняним виробникам хімічних добрив, також несе загрозу продовольчої безпеки України.

У повідомленні сказано, що Росія є основним постачальником добрив в Україну, на поставки з країни припадає 80-90% від загального обсягу імпорту.

Однак поки міністерство пропонує тимчасово відстрочити введення антидемпінгових заходів щодо імпорту добрив з РФ, так як не налагоджена диверсифікація поставок цих добрив в Україну з інших країн (Китаю, країн Близького Сходу, США тощо).

«Найближчим часом уряд направить на розгляд народних депутатів законопроект про заходи щодо диверсифікації поставок добрив шляхом зниження ставок ввізного мита на найбільш затребувані види добрив (нітрат амонію, карбамід, КАС)», — повідомили в МЕРТ.

Схожі новини