Передплата 2024 «Добрий господар»

НБУ надав «ПриватБанку» ще ₴10 млрд рефінансування

  • 28.12.2016, 09:04
  • 740

Національний банк України надав націоналізованому «ПриватБанку» кредит рефінансування обсягом 10 млрд грн підтримки ліквідності.

Згідно із інформацією відомства, параметри кредиту, включаючи його термін, процентну ставку і заставу, належать до категорії банківської таємниці в рамках Закону України «Про банки і банківську діяльність», пише УНІАН.

Також повідомляється, що в статистиці НБУ цей кредит відображено в розділі «Фінансові ринки», підрозділі «Аналіз ліквідності» в частині «Інші монетарні операції» на початок дня 23 грудня.

При цьому регулятор зазначив, що також за статтею «Інші монетарні операції» відображені 747 млн грн гривневого еквівалента купленої регулятором валюти під час інтервенції на валютному ринку 22 грудня у сумі 28,4 млн доларів США.

Як інформував ZAXID.NET, 18 грудня 2016 року найбільший банк України «Приватбанк» перейшов у власність держави. Рішення було прийнято після того, як власники установи не змогли виконати програму докапіталізації. У капіталі «Приватбанку» виявили недостачу в 148 млрд гривень, із яких державі доведеться закрити щонайменше 116 млрд. Як виявилося, близько 97% комерційних кредитів «Приватбанк» видав пов'язаним особам.

23 листопада Міністерство фінансів сформувало наглядову раду «ПриватБанку» з 7 членів. До неї увійшли: Франсіс Маліж - директор Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в країнах Східної Європи і Кавказу, Андреа Монета - керуючий партнер Apollo Management, Оксана Маркарова - перший заступник міністра фінансів, Артем Шевальов - колишній заступник міністра фінансів, Стівен А. Силіг - представник Світового банку, Сергій Алексєєнко - уповноважений з перспективних проектів «Нафтогазу України» і Енгін Акчакоча - консультант Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Схожі новини