Передплата 2024 «Добра кухня»

"Шахтар" залишив ще один футболіст

  • 27.12.2016, 18:41
  • 1 598

37-річний захисник В'ячеслав Шевчук завершив кар'єру гравця у донецькому "Шахтарі". У поточному сезоні футболіст на поле не виходив.

Вихованець луцького футболу став гравцем "Шахтаря" у 2000 році. У тому сезоні "гірники" і В'ячеслав Шевчук дебютували у Лізі чемпіонів, де виступали в одній групі з римським "Лаціо", лондонським "Арсеналом" і празькою "Спартою".

Пізніше В'ячеслав протягом декількох років грав за інші клуби, а в 2005-му повернувся в "Шахтар" і незабаром виявився власником першого трофея - Суперкубка України. У наступному сезоні захисник став чемпіоном країни.

Влітку 2014 го Шевчук досяг рубежу в 200 матчів за "Шахтар". Захисник входив в символічні збірні УЄФА за підсумками матчів Ліги чемпіонів проти "Манчестер Юнайтед" і "Баварії".

У 37 років В'ячеслав встановив рекорд як найстарший капітан в історії збірної України і взяв участь в чемпіонаті Європи - 2016 у Франції. Всього у складі "Шахтаря" він провів 239 матчів, забив 4 м'ячі і став володарем 20 трофеїв.

"Я в клубі вже протягом 16 років. Прийшов, коли він був біля витоків свого розвитку, і подивіться, до якого рівня "Шахтар" доріс! Його поважають не тільки в Україні, але і в світі. Клуб виховав дуже багато топових футболістів, вони виступають в провідних командах Європи. А все завдяки чому? Завдяки клубній структурі: президенту, менеджменту, адміністративному корпусу, всім співробітникам. І, звичайно, завдяки нашим уболівальникам - вони у "Шахтаря" найкращі", - сказав Шевчук.

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін назвавши футболіста легендою клубу.

"16 років тому двадцятирічний захисник В'ячеслав Шевчук, дебютував в донецькому "Шахтарі". Йшли роки, в клубі багато чого змінилося: приходили і йшли тренери, з'являлися і зникали гравці, будувалися стадіони, але одне залишалося незмінним - це Слава Шевчук на лівому фланзі оборони "гірників".

Він провів за "Шахтар" 239 матчів, завоював 20 трофеїв. За 14 сезонів роботи в клубі В'ячеслав став живою футбольною легендою, символом професіоналізму, прикладом найсуворішої спортивної дисципліни та стовідсоткової самовіддачі. Своїм відповідальним ставленням до тренувань і наполегливою працею він заслужив щиру повагу партнерів по команді і національної збірної!

Сьогодні В'ячеслав Шевчук залишає "Шахтар". Разом з ним іде в історію ціла епоха становлення і розвитку нашого клубу. Упевнений, якби ми були на "Донбас Арені", 50 тисяч уболівальників аплодували б В'ячеславу стоячи. І він цього дійсно заслуговує. Спасибі, Слава! Браво, легенда!", - написав Палкін в Facebook.

Джерело: ФК "Шахтар"

Схожі новини