Передплата 2024 ВЗ

У Львові керівників Науково-дослідного інституту спіймали на хабарі

  • 27.12.2016, 12:30
  • 1 406

У Львові правоохоронці затримали двох осіб керівної ланки Науково-дослідного інституту та посередника в приміщенні держустанови.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Правоохоронці припинили схему системного одержання неправомірної вигоди під час сертифікації автотранспорту, ввезеного з-за кордону, організовану посадовцями науково-дослідного інституту.

Один із заступників директора держустанови та начальник лабораторії за видачу сертифікатів відповідності транспортних засобів вимогам стандартів Євро-5, що були ввезені на митну територію України, вимагали кошти. До своєї діяльності вони залучили посередника, який і допомагав вирішувати "проблеми" автовласників.

Під час одержання неправомірної вигоди учасників корупційної схеми затримали оперативники Управління захисту економіки Нацполіції та слідчі військової прокуратури Львівського гарнізону Західного регіону України. Правоохоронці вилучили 11,8 тис. гривень, які вони отримали як хабар за видачу сертифікату відповідності.

Санкція ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

Схожі новини