Передплата 2024 «Добра кухня»

Екс-держсекретар США для зближення з РФ запропонує Трампу план щодо України

  • 27.12.2016, 10:17
  • 1 061

За задумом Кіссінджера, США повинні визнати домінування Росії в колишніх радянських республіках.

Колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер стане посередником у російсько-американських відносинах при обраному президентові Дональді Трампу. Про це повідомляє у вівторок німецька газета-таблоїд Bild з посиланням на європейські дипломатичні джерела, близькі до адміністрації Трампа.

За даними видання, Кіссінджер розробить план політичного і економічного розвитку України. Основна ідея його плану полягає в тому, що Росія гарантує безпеку на сході України. У свою чергу захід не втручатиметься в кримське питання.

"При цьому мова не йде про визнання Криму територією Росії, просто тема півострова не підніматиметься в стосунках двох супердержав", - зазначає німецьке видання.

За задумом екс-держсекретаря, США повинні визнати домінування Росії в колишніх радянських республіках від Білорусії, України і Грузії до Казахстану. "Це означає: США визнають простір від Польщі і Прибалтики до Ірану, Афганістану і Китаю сферою впливу Росії", йдеться у статті.

Зазначається, що у Кіссінджера є чітке уявлення "про майбутні відносини" РФ і США. За даними видання, він вважає, що "зближення з Росією - це правильний крок, проти якого виступає Китай, який все більше набирає військову міць. Баланс між Росією і США зміцнить стабільність в світі".

Німецьке видання також зазначає, що відповідно до рекомендацій Кіссінджера Трамп буде прагнути до скасування санкцій проти Росії.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини