Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Геращенко розповіла про підсумки скайп-конференції щодо звільнення заручників

  • 23.12.2016, 19:30
  • 1 172

Сторони не дійшли згоди у питанні звільнення полонених до різдвяних свят.

Представники терористів не підтверджують наявність у себе 110 українських заручників, яких вимагає звільнити українська сторона, і заявляють, що в них насправді вдвічі менше полонених. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, передає УТ.

"Сьогодні Путін знову заявив про "всіх на всіх", тобто, про цивільних, схоплених на окупованих територіях за проукраїнські погляди (і яких продовжують щодня хапати) і наших військових, що боронили нашу землю - на всіх тих, хто здійснив найтяжчі злочини проти України, в тому числі важкі вбивства. Цю мантру сьогодні слово в слово повторили представники ОРДЛО. Вони не підтверджують наявність в себе 110 заручників, що їх вимагає звільнити СБУ і мінська група, а говорять, що в них утримується вдвічі менше. І вимагають від української сторони негайно передати ОРДЛО 700 осіб і звільнити менше 50", - повідомила Геращенко про підсумки відео-конференції гуманітарної підгрупи, яка відбулася за ініціативою української сторони.

За словами Геращенко, у списку терористів є вбивці та інші особи, що вчинили найтяжчі злочини.

«Сьогодні на скайп-конференції ми ставили питання пошуку компромісу задля звільнення до різдвяних свят, нагадували про обіцянку ОРДО звільнити підлітків, піднімали питання негайно передати українській стороні нового заручника, що поранений потрапив до рук бойовиків кілька днів тому, при бойовому зіткненні», - зазначила віце-спікер.

«На жаль, новин на сьогодні, після скайп-конференціі немає, бо так вирішила Москва», - підсумувала вона.

Схожі новини