Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ні Грибовичам у Рясному!»

  • 21.12.2016, 18:57
  • 2 545

Під таким гаслом люди перекрили дорогу.

«Ні Грибовичам у Рясному!»
«Ні Грибовичам у Рясному!»

Два дні поспіль у Рясному тривав протест: кількасот місцевих та активістів ГО “Розвиток громади” перекрили дорогу, виступаючи проти будівництва сміттєпресувальної лінії на території колишнього заводу “Сільмаш”. Рух транспорту був паралізований, протестувальники ходили по переходу, вимагали зустрічі з чиновниками Львівської міської ради. Громадські активісти роздавали листівки, де закликали людей прийти у четвер, 22 грудня, на площу Ринок - пікетувати сесію ЛМР.

«Ми проти сміттєпресувальної лінії, не хочемо біля хати других Грибовичів, - сказала учасниця акції протесту, жителька селища Білогорща пані Анна. - Не допустимо, щоб через львівське сміття у нас погіршилася екологія, хворіли діти, землі і вода були забруднені».

“Ні Грибовичам у Рясному! - емоційно сказав “ВЗ” житель Рясного Роман Дуда. - На громадських слуханнях жителі Білогорщі і Рясного однозначно висловилися проти пресування сміття”.

До протестувальників приїжджав директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Сергій Бабак, але люди його прогнали. Чиновник намагався пояснити, що сміттєпресувальна лінія працюватиме законно і на “Сільмаші” буде дотримано екологічних норм.

А тим часом...

Міський голова Львова Андрій Садовий доручив провести службове розслідування та передати матеріали в правоохоронні органи щодо незаконного складування сміття на вул. Вернадського. Побутові відходи хтось складав там два тижні. Громадські активісти та журналісти забили на сполох. Служби міста залучені до термінового вивезення сміття та прибирання території. “Такі речі неприпустимі. Особи, які причетні до самовільного вивантаження сміття на вул. Вернадського, повинні бути покарані”, - зазначив Андрій Садовий.

Схожі новини