Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Єгипет відмовив у в’їзді до країни синові Усами бін Ладена

  • 17.12.2016, 17:54
  • 1 069

Співробітники служби безпеки в міжнародному аеропорту Каїра повідомили про відмову у в’їзді до країни Омару бін Ладену, синові колишнього лідера угруповання «Аль-Каїда» Усами бін Ладена.

Як повідомляється, 34-річний Омар і його дружина-британка Заіна аль-Сабах прибули з Катару до Каїра 17 грудня. В єгипетському аеропорту їх депортували до Туреччини, за їхнім вибором.

Єгипетська влада повідомила, що Омар бін Ладен є в «чорному списку»осіб, яким заборонено в’їзд до Єгипту. Про причину не повідомляють.

Омар — один з чотирьох дорослих синів Усами бін Ладена. З 1996 до 2001 року проживав у Афганістані, на початку 2000-х жив у Єгипті з дружиною, яка мала підданство Великобританії.

В інтерв’ю агенції Reuters в 2010 році Омар сказав, що діти бін Ладена намагалися бути «хорошими громадянами світу», але потерпали від клейма «дітей вождя «Аль-Каїди». Тоді він заявляв, що ніхто з дітей ватажка угруповання не був його членом.

Усама бін Ладен був убитий в ході американської спецоперації в 2011 році, що завдало серйозного удару по терористичній мережі, яка здійснила теракти 11 вересня у США.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини