Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ЄС виділить Україні 60 млн євро на розвиток прикордонного співробітництва

  • 17.12.2016, 16:02
  • 1 044

Фінансування передбачене угодою про фінансування спільної операційної програми прикордонного співробітництва Україна - Румунія 2014 - 2020 роки.

У рамках програми Україна - Румунія 2014 - 2020 роки Євросоюз надає українському уряду допомогу у розмірі 60 млн євро для розвитку прикордонного співробітництва. Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Уряд прийняв розпорядження, що дозволить укласти з Європейською Комісією Угоду про фінансування спільної операційної програми прикордонного співробітництва Україна - Румунія 2014 - 2020 роки.

Угодою передбачена реалізація за рахунок грантової допомоги ЄС спільних проектів країнами-учасницями програми в напрямках "підтримки місцевої культури та збереження історичної спадщини; підтримки освіти, досліджень та інновацій; викликів у галузі безпеки та охорони правопорядку; поліпшення інфраструктури прикордонних регіонів".

Загальний бюджет програми - 60 млн євро.

У Кабміні очікують, що виконання програми прикордонного співробітництва сприятиме "ефективному і взаємовигідному співробітництву прикордонних регіонів України та Румунії шляхом реалізації спільних проектів; обміну досвідом та кращими практиками між країнами-партнерами у різних сферах для сприяння вирішенню загальних проблем розвитку".

Також повідомляється, що це сприятиме залученню додаткових ресурсів для збалансованого розвитку і підвищенню конкурентоспроможності прикордонних регіонів України та реалізації ініціатив місцевих громад в Україні.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини