Передплата 2024 «Добра кухня»

Обмін полонених: ветерани АТО оголосили ультиматум бойовикам

  • 16.12.2016, 18:54
  • 1 659

Представники ветеранів АТО висунули ініціативу щодо блокування контрабандної торгівлі на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, аби прискорити процес обміну полоненими.

Про це сказав другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Віногродський на прес-конференції в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Ми прийняли рішення оголосити ультиматум представникам так званих терористичних республік "ДНР/ЛНР" в разі, якщо протягом семи днів наші бійці не будуть визволені - обміняні, ми починаємо блокаду всіх залізничних та автомобільних шляхів. Ми перекриємо постачання будь якої контрабанди як туди, так і назад ", - сказав Віногродський, пояснивши, що представляє інтереси бійців добровольчих батальйонів "Айдар", "Донбас", "Правий сектор" і батальйону Херсона.

Він також пояснив, що акція проходитиме без умисного застосування зброї.

"Ми є демобілізованими бійцями Нацгвардії і Збройних сил, тому зброї в нас немає і акція наша буде проходити без зброї. Але у зв'язку з тим, що ми очікуємо і провокації, і дуже багато інформаційного бруду та протидію окремих приватних армій, в нас є люди, що легально володіють зброєю і при нагоді зможуть її застосувати", - додав Віногродський.

На запитання кореспондента Укрінформу, скільки військових полонених вимагають відпустити ветерани війни, Віногродський уточнив, що "за офіційними даними ми хочемо, щоб відпустили 137 військовополонених".

Схожі новини