Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд продовжив арешт п'ятьом обвинуваченим у справі про трагедію в Одесі 2 травня

  • 16.12.2016, 17:01
  • 860

Обвинувачені залишаться під вартою щонйманше до до 14 лютого 2017 року.

У п'ятницю,16 грудня, Малиновський районний суд Одеси продовжив ще на 60 діб термін перебування під вартою п'ятьом обвинуваченим у справі про події 2 травня 2014 року в Одесі.

Відповідно до рішення суду Максим Сакаулов, Євген Мефедов, Сергій Долженков, Владислав Романюк та Сергій Корчинський залишаться під вартою як мінімум до 14 лютого 2017 року.

Раніше в п'ятницю невідомі "повісили" опудало судді з табличкою "Він відпускав сепаратистів" на ліхтарі перед будівлею Малиновського райсуду Одеси, де розглядалася справа про події 2 травня 2014 (в частині подій на Грецькій площі). При цьому суд знову не зміг розглянути справу по суті у зв'язку з відсутністю одного з обвинувачених Сергія Рудика, який був відсутній і на низці попередніх засідань.

Як повідомлялося, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратистськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад в районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані. Першим загинув від кулі сепаратиста активіст "Правого сектору" Ігор Іванов, що працював юристом у Білгород-Дністровському і став десятником Євромайдану. 17 жовтня 2015 року його удостоєно ордена "Народний Герой України" (посмертно).

Обвинувачення інкримінує 22 підсудним скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 294 (масові безлади, що призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) та ч. 2 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. П'ятеро обвинувачених, в тому числі громадяни України Долженков, Корчинський, Романюк та громадяни Російської Федерації Сакаулов і Мефьодов, перебувають у СІЗО. На попередніх засіданнях суду свідки, в тому числі офіцер поліції, підтвердили їх активну участь у масових заворушеннях.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини