Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна в Радбезі ООН виступила проти розповсюдження зброї масового ураження

  • 16.12.2016, 11:44
  • 905

У рамках дебатів РБ ООН ухвалила резолюцію 2325 (2016), одним із співавторів якої стала Україна.

Україна виступила проти розповсюдження зброї масового ураження в світі. Про це на відкритих дебатах Ради безпеки ООН в Нью-Йорку заявив заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, передає прес-служба постпредства України в ООН.

«Враховуючи нестабільну ситуацію в багатьох регіонах світу, дедалі зростає ризик використання хімічних, біологічних та ядерних матеріалів в якості зброї з боку недержавних угруповань, в т. ч. терористів. У зв’язку з цим Україна виступає за вжиття невідкладних заходів з метою зміцнення існуючої міжнародної системи протидії розповсюдженню зброї масового знищення», — заявив Кислиця.

Заступник Міністра також додав, що одним з викликів на цьому шляху є розбіжності у тлумаченні положень резолюції 1540 та різних підходах окремих держав щодо зміцнення інструментарію цієї

Зазначається, що у рамках дебатів РБ ООН ухвалила резолюцію 2325 (2016), одним із співавторів якої стала Україна. Новий документ, зокрема, передбачає: 1) вдосконалення механізмів імплементації резолюції 1540 з урахуванням нових ризиків і загроз у сфері нерозповсюдження; 2) налагодження ефективного партнерства між державою та приватним сектором з метою виконання положень резолюції 1540; 3) активізацію взаємодії між Комітетом РБ ООН 1540 та контртерористичними структурами ООН і міжнародними організаціями; 4) покращення механізму надання допомоги державам в цілях імплементації резолюції 1540.резолюції.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини