Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд виніс обвинувачувальний вирок у «справі Александровської»

  • 16.12.2016, 11:56
  • 1 036

У «справі Александровської» Харківський районний суд визнав винним мешканця області, якого підозрювали у зловживанні впливом на голову Южненської міськради з метою ініціювання змін до Конституції.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що громадянин визнав себе винним і вирок суду базувався на угоді, укладеній ним з прокуратурою.

Згідно з рішенням суду, мешканець області був посередником при передачі 9 тис. Доларів США від екс-депутатки Компартії Алли Александровської до голови громадської організації «Моє місто Южне».

Останній мав вплинути на голову міської ради міста Южне, щоб той домігся внесення до порядку денного сесії прийняття звернення до президента України та Верховної Ради з питання внесення зміни до Конституції України в частині призначення голів місцевих держадміністрації та суддів першої інстанції шляхом виборів.

Громадський працівник, який мав тісні дружні відносини з главою Южненської міськради і користувався авторитетом серед депутатів, погодився. Обвинувачуваного затримали після передачі частини суми у розмірі 1 тис. доларів США.

«Визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369-2 КК України («Зловживання впливом»). Призначити узгоджене сторонами покарання за угодою про визнання винуватості у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а саме 8500 грн», — йдеться у вироку.

Нагадаємо, 29 червня Александровську затримали за підозрою у сепаратизмі. 30 червня Київський райсуд Харкова обрав Александровській запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці без можливості внесення застави.

9 липня Європейський суд з прав людини відкрив провадження за скаргою адвоката підозрюваної Олександра Шадріна.

22 липня Апеляційний суд Харківської області залишив підозрювану під вартою.

29 серпня суд продовжив міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

13 жовтня апеляційний суд Харківської області змінив запобіжний захід екс-депутатці на цілодобовий домашній арешт.

27 жовтня суд залишив екс-депутатку під домашнім арештом.

Схожі новини