Передплата 2024 ВЗ

У МЗС відреагували на рішення суду в справі Сущенка

  • 15.12.2016, 19:26
  • 1 104

Дипломати вимагають від російської влади негайно припинити правове свавілля.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду у справі журналіста Романа Сущенка. Про це йдеться у заяві МЗС, оприлюдненій на сайті міністерства.

«Наполеглива відмова судової гілки російської влади у зміні запобіжного заходу на непов’язаний з триманням під вартою та подальше проведення судових слухань у закритому режимі свідчать про продовження психологічного тиску на громадянина України та політичну заангажованість російської судової системи», - наголосили в МЗС.

Дипломати вимагають від російської влади «негайно припинити це правове свавілля та звільнити безпідставно затриманого Романа Сущенка, єдиною претензію до якого з боку Кремля може бути об’єктивне та неупереджене висвітлення ним подій в та навколо України під час його журналістської діяльності».

Нагадаємо, 15 грудня міський суд Москви відхилив скаргу стосовно арешту Романа Сущенка, в якій захист клопотав про зміну запобіжного заходу на домашній арешт.

Таким чином суд залишив без змін постанову Лефортівського районного суду Москви від 28 листопада 2016 року про продовження до 30 січня 2017 року терміну тримання під вартою.

Нагадаємо, Роман Сущенко — паризький кореспондент українського інформаційного агентства "Укрінформ", прибув до Росії у приватних справах, перебуваючи у відпустці. Члени Громадської спостережної комісії Москви виявили його 2 жовтня в московському СІЗО "Лефортово". ФСБ назвала Сущенка кадровим розвідником, який нібито збирав відомості про діяльність російських Збройних сил РФ.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України назвали цю інформацію фейком. Укрінформ вважає затримання Сущенка спланованою провокацією.

Сущенка внесли в списки Служби безпеки на обмін заручниками.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини