Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

NBC: "Американська розвідка запідозрила Путіна в особистому втручанні у вибори президента США"

  • 15.12.2016, 08:52
  • 1 009

Згідно з отриманою інформацією, залученість Путіна в подібні дії виявилася масштабнішою, ніж передбачалося спочатку.

Спецслужби США "з високою часткою ймовірності" припускають, що президент Росії Владімір Путін був особисто залучений в таємну кампанію з втручання в президентські вибори в США. Про це в четвер, 15 грудня, повідомляє телекомпанія NBC з посиланням на двох співробітників американської розвідки, які нібито володіють "прямим доступом до інформації".

Вони стверджують, що, згідно з наявними відомостями, Путін особисто віддавав розпорядження про використання матеріалів, отриманих в результаті хакерських атак на сайти Демократичної партії. Розвіддані, на яких базується розслідування, нібито прийшли по дипломатичних каналах і через агентів, які працюють на союзників США.

Згідно з отриманою інформацією, залученість Путіна в подібні дії виявилася масштабнішою, ніж передбачалося спочатку. У жовтні низка спеціальних відомств вже виступали із заявою про можливу причетність Росії до хакерської атаки на сайти Демократичної партії. У заяві стверджувалося, що "тільки найбільш високопоставлені особи в РФ могли дати дозвіл на подібні дії". Тепер же спецслужби пов'язують з кампанією особисто Путіна.

У ЦРУ вважають, що в Кремлі цілеспрямовано хотіли перемоги Дональда Трампа на президентських виборах в США. ФБР та інші спеціальні відомства не до кінця поділяють цю точку зору, однак не виключають, що російська кампанія була спрямована на нанесення шкоди Хілларі Клінтон, як кандидату в президенти, шляхом публікацій електронних повідомлень.

Нагадаємо, центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти.

9 грудня президент США Барак Обама наказав спецслужбам до інавгурації Трампа надати повний звіт про кібератаки й іноземне втручання в президентські вибори 2016 року.

Джерело6 Deutsche Welle

Схожі новини