Передплата 2024 «Добра кухня»

Міська інспекція ДАБК заборонила зведення багатоповерхівки в центрі Львова

  • 13.12.2016, 20:43
  • 2 249

Міська інспекція державного архітектурно-будівельного контролю скасувала декларацію про початок будівництва на просп. Чорновола, 45б у Львові, яку зареєстрував Департамент ДАБІ у Львівській області цьогоріч у квітні.

Таке рішення було прийнято за результатами позапланової перевірки й обстеження будівництва. Оскільки було встановлено, що забудовник — ТОВ «Горизонт захід 1» — вніс недостовірні дані в декларацію про початок будівельних робіт, що є підставою вважати об’єкт самочинним будівництвом, інформує прес-служба Львівської міськради.

У зв’язку із цим складено відповідний акт та приписи зупинити підготовчі і будівельні роботи та усунути виявлені порушення, а також протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності. Окрім цього, скасовано декларацію про початок будівництва.

Як інформував ZAXID.NET, за адресою просп. В. Чорновола, 45б у Львові зводять ЖК Diplomat Tower, в мережі вже навіть продають квартири в цій новобудові. За словами головного архітектора міста Юліана Чаплінського, у 2010 році рада затвердила забудовнику містобудівні умови та історико-містобудівне обґрунтування, однак йшлося не про житловий будинок, а про офісний центр. Відтак міський голова Андрій Садовий застерігмешканців Львова від купівлі квартир у цій багатоповерхівці.

Додамо, що цей будинок зводять відразу біля меморіального музейного комплексу тоталітарних режимів «Територія Терору» (просп. Чорновола, 45), створеного на території колишніх Пересильної тюрми №25 та львівського ґетто.