Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Безпрецедентний прогрес – Єврокомісія проаналізувала українські реформи

  • 13.12.2016, 18:52
  • 1 407

На сайті ЄС з’явився текст доповіді, в якій проаналізовано реалізацію Асоціації з Україною. За рішенням Єврокомісії Україна досягла "безпрецедентного прогресу у втіленні реформ".

Про це зазначається в спільній доповіді Європейської служби зовнішніх справ та Єврокомісії.

У доповіді йдеться про те, що Україна успішно виконала всі умови щодо лібералізації візового режиму плану дій. Також згадано прогрес у боротьбі з корупцією, реформування банківського та енергетичного сектору, зміцнення демократії і верховенства права.

При цьому в Єврокомісії визнали, що деякі реформи втілюються повільно, зокрема, приватизація державних підприємств, розвиток соціального і медичного сектору, а також питання вирішення ситуації щодо внутрішньо переміщених осіб і виплат соціальної допомоги та пенсій.

"Україна у дуже складних умовах зробила великі кроки протягом попередніх двох років і не тільки, включаючи конфлікт на сході і нелегальну анексію Криму і Севастополя", —заявила Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні.

При цьому вона додала, що після прийняття змін у законодавстві, необхідно, щоб їх втілення відчули українці. І ЄС готовий допомагати Україні в цьому питанні.

Схожі новини