Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Алеппо майже повністю під контролем Асада, страчено десятки цивільних

  • 13.12.2016, 14:26
  • 1 025

Сирійські урядові війська взяли під контроль майже всю територію міста Алеппо.

Про це повідомляє "Интерфакс" із посиланням на російський Центр примирення ворогуючих сторін.

"Сирійська влада повністю контролює більше ніж 98% території міста Алеппо", - зазначили в центрі.

Наголошується, що загальна площа кварталів у східній частині міста, де залишаються бойовики, не перевищує 3 кв. км.

За добу сирійська армія захопила ще 11 кварталів східної частини Алеппо.

У центрі також уточнили, що з початку операції сирійських військ зі звільнення міста було виведено близько 110 тисяч жителів східного Алеппо.

Водночас телеканал Al Jazeera повідомляє, що сирійська урядова армія та союзники президента Сирії Башара Асада отримали контроль над усіма районами в Алеппо, які залишили військові сирійської опозиції внаслідок активних наступів, та близькі до повного контролю над містом.

Сирійська армія та її союзники відтісняють військових сирійської опозиції все далі у східному Алеппо. Повідомляється, що територія, яку контролюють повстанці, уже скоро може бути повністю захоплена сирійськими військами.

Місцеві жителі повідомили телеканалу, що урядові війська стратили десятки мирних жителів за можливі зв'язки із сирійською опозицією. Проте ця цифра поки що не може бути перевірена.

Як повідомили представники Сирійського центру з моніторингу за дотриманням прав людини, у східному Алеппо в результаті штурму, який продовжують урядові сирійські війська за підтримки союзників, загинули понад 60 мирних жителів.

"Битва в східному Алеппо повинна закінчитися швидко. Вони (сирійська опозиція, - ред.) мають не так вже багато часу. Вони повинні здатися або померти", - заявив напередодні сирійський генерал-лейтенант Заїд Аль-Салех.

Отримання повного контролю над Алеппо означатиме для президента Сирії Башара Асада найбільшу перемогу з початку війни в 2011 році.

Схожі новини